twitter
twitter facebook

Mi az a Zentrum?

2008. 12. 09. - 17:46 - deutsch
A Zentrum.hu Portál a magyarországi németekről, tehát a Magyarországon élő német kisebbségről szóló hír és közösségi oldal. Először a már évek óta működő oldalunkat újítottuk fel, aminek a legfőbb célja az volt, hogy az Internet lehetőségeit jobban kihasználjuk.
Bővült kapcsolódó linkek, képek és dokumentumok köre, illetve lehetőségünk van videót, és audió anyagot is kapcsolni a feltöltött szöveges tartalom mellé. Megjelentek az oldalon az úgynevezett címkék és a címkefelhő, ami szintén megkönnyíti a navigációt a tartalmak között.

Az oldalon jelenleg három féle szöveges tartalmat jelenítünk meg:
A hír: aktualitások, újdonságok, felhívások, pályázatok
A cikk: beszámolók eseményekről, rendezvényekről
A program: olyan események, amelyekre érdemes ellátogatni

Az oldal következő újdonsága a Treffer.hu kereső, ami azt a célt szolgálja, hogy a szabadszavas keresés mellett kategóriánként lehessen a tartalmakat kilistázni, illetve a címkék segítségével még gyorsabban lehessen navigálni a kívánt tartalom elérése érdekében.

Az oldal közösségi portálként is üzemelni fog. Ezen funkciók eléréséhez az Alles.hu oldalt használjuk, ahol regisztrálni és belépni lehet az oldalunkra. Az Alles.hu belső felületén a regisztrált felhasználó létrehozhatja egyéni oldalát, ahol képeket, dokumentumokat és egyéb tartalmakat publikálhat egy blog jellegű környezetben. A bloghoz saját webcím is tartozik majd, pl.: valaki.alles.hu.

Azok számára, akik ennél többet szeretnének, létrehozunk egy weboldal készítő felületet, így a felhasználók a rendszeren belül a munkájukról, csoportjukról, közösségükről indíthatnak egy oldalt a rendszer segítségével. Pl.: rosmarein.tanzgruppe.hu. Ezen az oldalon az oldal készítője publikálhatja a híreit, cikkeit, programjait és azokat tovább ajánlhatja a portál főoldalára a Zentrum.hu oldalra. Később, ha egy kategóriában elegendő mennyiségű híranyag áll a rendelkezésünkre új, tematikus oldalakkal is bővülünk majd, pl.: kapelle.hu, autor.hu stb.

Célunk, hogy a magyarországi németséggel kapcsolatos információk a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben elérhetőek legyenek.

Az oldal tartalmát, a fent említett módon, mindenki bővítheti majd. Emellett a szerkesztőség is igyekszik a lehető legtöbb aktualitásról beszámolni, és az elérhető közérdekű információkat megosztani olvasóival. Az oldalon megtalálható linkgyűjtemény mellett készül egy Auskunft (Tudakozó) nevű szolgáltatás, ahol közérdekű címek, helyek szerepelnek majd, illetve tervezünk egy arcképcsarnokot és egyéb gyűjteményes megjelenítésű adatbázist, ami a közösség életében fontos lehet.

A portál részét képezi a jövő évi fejlesztések alkalmával megszülető elektronikus könyvtár is, ahol a Magyarországi Németek Könyvtárának könyvállományának listáját tesszük elérhetővé mindenki számára. A könyvtár internetes szolgáltatásait szintén a Zentrum.hu regisztrált felhasználói vehetik majd igénybe.

Célunk, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez a virtuális közösséghez, ami a valós közösség, pusztán információkat tartalmazó leképezése kíván lenni. Mindaz, aminek az őrzésére, archiválására létrejött ez a kezdeményezés a valóságban még létezik. Minden erőnkkel és erőforrásunkkal azon vagyunk, hogy ez így is maradjon.
Mi az a Zentrum? | Adatvédelmi irányelvek | Felhasználói szabályzat | Impresszum | Kapcsolat
© 2004 - 2020 Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!